Drejtori i Qendrës CVE në intervistë për televizionin publik në Rumani, Stirile TVR, mbi proceset e rehabilitimit dhe ri-integrimit të personave të riatdhesuar në vend nga ish zonat e konfliktit në Siri dhe Irak

Qendra CVE merr pjesë në konferencën “Conference Hall, Religions, Freedoms and Democracy” në Universitetin Bedër
16/09/2021
Qendra CVE bashkëorganizon me misionin e Terre des Hommes në Shqipëri trajnimin “Pranimi në komunitete i familjeve/fëmijve të kthyera nga zonat e konfliktit dhe roli parësor i Këshillave Vendorë të Sigurisë Publike në procesin e ri-integrimit të tyre”
28/09/2021

Drejtori i Qendrës CVE në intervistë për televizionin publik në Rumani, Stirile TVR, mbi proceset e rehabilitimit dhe ri-integrimit të personave të riatdhesuar në vend nga ish zonat e konfliktit në Siri dhe Irak

Drejtori i Qendrës CVE në intervistë për televizionin publik në Rumani, Stirile TVR, mbi proceset e rehabilitimit dhe ri-integrimit të personave të riatdhesuar në vend nga ish zonat e konfliktit në Siri dhe Irak.

Publisher: Cve.gov.al            17/09/2021

Drejtori i Qendrës së Koordinimit Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, znj. Lejdi Dervishi, ka dhënë një intervistë në televizionin publik në Rumani, Stirile TVR, ku ka folur rreth proceseve të rehabilitimit dhe ri-integrimit të personave të riatdhesuar nga ish zonat e konfliktit në Siri dhe Irak.

Gjatë intervistës që realizoi, znj. Dervishi foli për sfidat dhe vështirësitë që lidhen me realizimin e këtyre proceseve. Rehabilitimi dhe ri-integrimi i shtetasve të riatdhesuar janë angazhim i qeverisë shqiptare, e cila më 1 gusht të këtij viti finalizoi me sukses operacionin e riatdhesimit të 19 shtetasve shqiptare, që ishin ende në kampet këtyre vendeve, operacion që shënoi përpjekjen e tretë të qeverise shqiptare në këtë drejtim.

 

Për më shumë ndiqni intervistën: http://m.stiri.tvr.ro/exclusiv-familiile-jihadistilor-care-au-luptat-in-siria-se-intorc-acasa–albania-face-eforturi-sa-repatrieze-so–ii—i-copii-ai-unor-luptatori-care-au-sprijinit-gruparile-teroriste_891323.html