Intervistë/Koordinatori Sojati: E kemi të pamundur të flasim me autoritetet që mbajnë 73 shqiptarët në kampet e zonave të konfliktit në Siri dhe Irak

Qendra kundër ekstremizmit të dhunshëm trajnon organizatat e shoqërise civile në Korçë.
11/09/2019
Delegacioni nga Turkmenistani vizitë studimore në Tiranë
21/10/2019

Intervistë/Koordinatori Sojati: E kemi të pamundur të flasim me autoritetet që mbajnë 73 shqiptarët në kampet e zonave të konfliktit në Siri dhe Irak

Koordinatori Kombëtar kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, në intervistën e dhënë konfirmon se shqiptarët që ndodhen në zonat e konfliktit në Irak dhe Siri (burra, gra dhe fëmijë), janë objekt i vëmendjes së qeverisë.

Partnerët po ndërmjetësojnë me autoritetet nëpër kampet e Sirisë dhe Irakut për t’i sjellë në Shqipëri. Koordinatori Kombëtar sqaron se vendi yne ka kapacitete të krijuara në fushën e edukimit, në fushën e mbrojtjes sociale dhe trajtimit psikologjik, për të gjithë personat që do të ri-atdhesohen.

Link: https://balkanweb.com/73-shqiptare-ne-zonat-e-konfliktit-ne-siri-dhe-irak-sojati-e-kemi-te-pamundur-te-flasim-me-autoritetet-qe-i-mbajne-ne-kampe/