Qeveria shqiptare finalizon operacionin e tretë të riatdhesimit të shtetasve shqiptarë nga kampet Al-Hawl dhe Roj në Sirinë Veriore.

Qendra CVE mori pjesë në pritjen e organizuar nga Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve, Shenjtëria e tij Haxhi Dede Edmond Brahimaj, me rastin e festës së Kurban Bajramit
20/07/2021
Drejtori i Qendrës CVE mirëpret delegacionin nga Emiratet e Bashkuara Arabe, të kryesuar nga kreu i organizatës Hedayah
10/08/2021

Qeveria shqiptare finalizon operacionin e tretë të riatdhesimit të shtetasve shqiptarë nga kampet Al-Hawl dhe Roj në Sirinë Veriore.

Qeveria shqiptare finalizon operacionin e tretë të riatdhesimit të shtetasve shqiptarë nga kampet Al-Hawl dhe Roj në Sirinë Veriore.

Publisher: Cve.gov.al            01/08/2021

Qeveria shqiptare përmbylli me sukses operacionin e tretë të riatdhesimit të 5 (pesë) grave dhe 14 (katërmbëdhjetë) fëmijëve nga kampet e ferrit në Al-Hawl dhe Roj të Sirisë Veriore.

Pas dy operacioneve të para, ky operacion i tretë pëmban numrin më të madh të shtetasve shqiptarë të riatdhesuar në një operacion të vetëm, pas një pune disa mujore parapërgatitore nga institucionet shtetërore në vend me qëllim ofrimin e kushteve të nevojshme për pritjen dhe akomodimin e tyre në atdhe.

Qendra e Koordinimit Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm (Qendra CVE), së bashku me institucionet qendrore në vend dhe partnerët ndërkombëtarë janë duke bashkëpunuar ngushtë për koordinimin e punës me qëllim ofrimin e të gjithë asistencës dhe mbështetjes së nevojshme në 72 orët e para si dhe për përgatitjen/zbatimin e programeve të rehabilitimit dhe ri-integrimit.

Strukturat shtetërore, të koordinuara në nivel kombëtar nga Qendra CVE, do të kryejnë ekzaminimet e nevojshme mjeko-ligjore dhe psiko-sociale duke ndjekur standardet e krijuara edhe nga praktika e mirë e psikologëve dhe punonjësve socialë me 5 (pesë) shtetasit e riatdhesuar në muajin tetor 2020, duke u kujdesur gjithashtu për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive themelore të individëve në trajtim.

Për më shumë info lutemi vizitoni artikujt në vijim:

https://kryeministria.al/newsroom/mberrijne-ne-atdhe-14-femije-dhe-5-gra-shqiptare-nga-kampi-i-ferrit-al-hawl/

https://www.mb.gov.al/2021/08/01/rinas-mberrijne-ne-atdhe-14-femije-dhe-5-gra-shqiptare-nga-kampi-i-ferrit-al-haw/