Interviste/Koordinatori Sojati: Qeveria dhe forcat e koalicionit, strategji për deradikalizimin dhe ri-integrimin e shtetasve shqiptarë që u angazhuan në strukturat e ISIS

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) dhe Qendra Koordinuese Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm e qeverisë shqiptare, nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi
12/06/2019
Qendra CVE çertifikon 10 studentët e parë të ciklit të dytë të studimeve, master profesional ndërdisiplinor, për praktikën profesionale.
10/07/2019

Interviste/Koordinatori Sojati: Qeveria dhe forcat e koalicionit, strategji për deradikalizimin dhe ri-integrimin e shtetasve shqiptarë që u angazhuan në strukturat e ISIS

PERMBLEDHJE E SHKURTER MBI TEMATIKAT E TRAJTUARA:

Koordinatori Kombëtar për Çështjet e Radikalizmit dhe Ekstremizmit të Dhunshëm, Agron Sojati, duke folur për emisionin “Diplomaticus”, të gazetarit Erion Kaçorri, shprehet se Qeveria shqiptare ka një strategji të qartë për deradikalizimin dhe ri-integrimin e shtetasve shqiptarë që u angazhuan në strukturat e ISIS-it. “Shkëmbehen të dhënat e nevojshme nga burimet zyrtare të mirëpërcaktuara, sepse kur kemi parasysh që gra dhe fëmijë kërkojnë të kthehen, ne ligjërisht nuk kemi krijuar pengesa artificiale, por marrja e iniciativave kërkon së pari sigurinë karshi qytetarëve. Kemi parasysh që ka individë që jo thjesht janë ekspozuar, por edhe kanë marrë pjesë në grupe terroriste si ISIS dhe të gjithë ata trajtohen me shumë sensitivitet”, deklaron Sojati për News 24.

 LINK: https://www.izraelisot.com/2019/07/07/koordinatori-sojati-qeveria-dhe-forcat-e-koalicionit-strategji-per-deradikalizimin-e-ish-luftetareve-shqiptare-te-isis/